KBO biljarten

feestdagenJaarlijks wordt er door de Senioren Biljart Bond “Maas en Peel” in de kerstperiode en na de jaarwisseling, wanneer de competitie stil ligt, een Persoonlijk Kampioenschap georganiseerd. Ook biljarters van KBO Beringe nemen hier aan deel. Dit jaar was KBO Beringe met 10 biljarters zeer goed vertegenwoordigd. Er wordt in de voorronden gebiljart in negen locaties in de gemeente Peel en Maas. Twee dagen lang wordt er gebiljart, door 65 personen in 10 groepen, van morgens half tien tot avonds half zes (men gaat tussen de middag niet naar huis). De winnaar uit elke groep gaat naar de finale.

Diverse locaties

Jan van de Pasch heeft in Meijel in café Colé gespeeld (groep 1) en is daar als laatste geëindigd. Leo Janssen en Piet Janssen hebben gespeeld in café Manders te Egchel (groep 2) en zijn op de tweede en vierde plaats geëindigd. In café De Nabber streden zeven biljarters voor een plaats in de finaleronden. Deze worden gehouden op 4 en 5 januari 2016 in café “Biej Ton en Marij” te Kessel.

denabberLeo van de Boel werd winnaar van groep 5 in Beringe en gaat naar de finaleronden. Verdere deelnemers in Beringe waren Sjaak Sijben, Jan van Moorsel, Piet Heijnen, Wiet Steeghs, Wiet Stammen en Jan Verheijden. Een speciaal woord van dank aan Dorrie en Ves van Rijt van café De Nabber voor hun gastvrijheid. Zij hebben twee dagen lang de biljarters van spijs en drank voorzien. Bedankt het was geweldig; namens alle biljarters. Enkele foto’s van het P.K. biljarten in café De Nabber zijn hier te bekijken.

rang  punten
1)          11         Leo van de Boel
2)          9          Wiet Steeghs
3)          6          Sjaak Sijben
4)          6          Jan van Moorsel
5)          4          Piet Heijnen
6)          4          Wiet Stammen
7)          2          Jan Verheijden