Adventsviering 2015

adventIn een goed gevuld gemeenschapshuis De Wieksjlaag werd op donderdag 17 december de jaarlijkse adventsviering gehouden voor en door de leden van KBO Beringe. Een kort openingswoord was er door de voorzitter van KBO Beringe Dhr. Toon Truijen. Daarna was het woord aan Pastoor van der Horst, die kapelaan Lemmens verving. Deze had enkele dagen geleden een huiselijk ongeval en zal geruime tijd moeten revalideren. Vanaf deze plaats wensen wij hem beterschap. Pastoor van der Horst deed de inleiding op de viering samen met zang van ons eigen  KBO-koor. Het koor zong diverse liederen en samen met de hele zaal kerst-medleys. Na de viering werd het verhaal “De trommel jongen”  verteld door Tiny Verstappen-van de Broek met ondersteuning van het KBO-koor die “Welkom Koning”  (little drummerboy) zongen.

Lachen geblazen

koen verstappenDaarna was het de beurt aan buutreedner Koen Verstappen uit Meijel. Hij vermaakte het publiek met grappen en een pakkende ‘buut’. De grappen gaan niet per definitie over personen of de vastelaovend, er komen allerlei onderwerpen aan bod. Zo “leest” hij de hele krant op humoristische wijze, doorspekt met woordspelingen en met zijn motto “Tis nie te geluuven”.

Afsluiting van de middag

Daarna werd er een tombola gehouden en werd de middag besloten met een diner geserveerd door de dames van De Zonnebloem afdeling Beringe die tevens de tombola verzorgden. Foto’s van deze middag zijn hier te bekijken. Ze zijn van mindere kwaliteit om dat ze genomen zijn met een tablet.