Verslag fietstocht 8 juni 2016

fietsttocht juni 2016 4Onder een heerlijk zonnetje werd de eerste (lente)fietstocht van 2016 gehouden. Een veertigtal personen gingen om 13.00 uur op het kerkplein in Beringe van start. Er werd koers gezet naar Kronenberg. Er werd een mooie “toeristische” route gefietst door een gedeelte van Grashoek en Helenaveen.

plattegrondIn Evertsoord was een kleine pauze ingelast waarna naar het Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg werd gefietst. Hier werden we ontvangen met koffie/thee en vlaai. Daarna werd er een excursie met rondleiding gegeven door een  medewerker, genaamd Dennis die veel uitleg gaf over het enorme hippische complex, wat gebouwd is voor de paardensportliefhebber. Om vier uur werd de thuisreis aanvaard met nog een kleine pauze bij het IBT-centrum Sevenum. Dit is het trainingscentra voor Nederlandse politieagenten. En ligt aan de Medegebroekweg in Evertsoord.

de Peelbergen banner

Om half zes arriveerde de fietsers bij Eeterij “Eigentijds” in Beringe waar druk werd nagepraat en genoten van een heerlijk diner. Ergens in augustus wordt de tweede fietstocht gehouden in samenwerking met De Zonnebloem. Enkele foto’s van de fietstocht zijn hier te bekijken.