Verboden voor vrachtauto’s

verboden-voor-vrachtautoOp woensdagmiddag 23 november 2016 heeft de politie in samenwerking met de Werkgroep Veiligheid & Structuur uit Beringe een controle gehouden in het centrum van Beringe en geconstateerd, dat vrachtwagenchauffeurs zich lang niet allemaal aan het vrachtwagenverbod houden.

Overlast

Het is vrachtauto’s, met een leeg gewicht van meer dan 3500 kilogram niet toegestaan om door de kern van Beringe te rijden. Door het negeren van de gesloten verklaring door de vrachtauto’s neemt de overlast in de kern van Beringe toe. Vrachtwagens zonder bestemming Kanaalstraat / Steenstraat horen niet thuis op de Kanaalstraat met zelfs een 30 km zone en school in de kom van Beringe.

pouwHet transitieverkeer van met name vrachtwagens moet  gebruik maken van de daarvoor ingerichte provinciale (Noorderbaan) weg  N-275. Alle aangehouden chauffeurs zijn gewaarschuwd. De komende weken houdt de politie meer acties  en wordt proces-verbaal opgemaakt. Het negeren van het vrachtverbod kost € 90,00 exclusief  € 7,00 administratiekosten. Het CJIB brengt de boete in rekening.