Voorstelling seniorenbioscoop

Seniorenvereniging Kepèl organiseert samen met het Vrouwengilde Peel en Maas een seniorenbioscoop.
De tweede voorstelling is vrijdag 19 april om 14.00 uur in DOK6 Cinema in Panningen.
Vooraf is er ontvangst met koffie/thee.

De film kent een pauze. Ook na afloop is er gelegenheid voor gezellig samenzijn. De consumpties tijdens de pauze en na afloop zijn voor eigen rekening.

Reservering van de plaatsen dient rechtstreeks bij DOK6 Cinema te gebeuren op de gebruikelijke manier (digitaal, telefonisch via 077-31010164 of aan de kassa). De kosten van een voorstelling inclusief welkomstconsumptie bedragen € 9,80.

Informatie over de film:  One Life.

One Life vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered.
Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen.

Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma ‘That’s Life!’ hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt.

Academy Award-winnaar Sir Anthony Hopkins speelt de rol van de oudere Sir Nicholas Winton en Johnny Flynn speelt de rol van de jongere Nicholas. De andere hoofdrollen worden vertolkt door Helena Bonham Carter en Sir Jonathan Pryce.

Tot ziens op 19 april!