Nieuwe kunstroute in Peel & Maas

In enkele kernen van de voormalige gemeente Helden vindt op 19 juni de eerste kunstroute ‘Kunst Helden’ plaats. Deze open kunstroute is een fiets- en autoroute van ongeveer 15 kilometer, die de bezoeker langs verschillende kunstateliers of expositieruimtes brengt.

De kunstenaars uit Grashoek, Helden, Beringe en Panningen zullen hun werk in eigen tuin of atelier tentoonstellen en er zelf over vertellen.
.
De bezoeker kan op elk gewenst adres starten en via een ontvangen routekaart de weg vervolgen. Aanleiding van de kunstroute is een artikel in FIJN Magazine, waarin Marion Verhaegh een oproep deed aan kunstenaars om zich te melden voor het organiseren van een kunstroute. Er toonden 14 kunstenaars interesse, die op 19 juni tussen 11.00 en 17.00 uur meedoen
.
In Grashoek hebben Annemarie Koch, Ans Houben, Rob Steeghs, Toos Manders en Wilma Driessen ervoor gekozen gezamenlijk hun werk in de plaatselijke kerk te exposeren. In Beringe exposeren Petra Deenen en Pim Timmermans, in Panningen Marion Verhaegh, Tinie Meijers, Pim Timmermans, Theo Ferfers, Almie Willems, Hilda Mulder en Josanne Gommans. In Helden opent Heidi Cox de deuren van haar atelier.