De slag om de ouderen

De campagnes voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 zijn in volle hevigheid losgebarsten. Politieke partijen doen er alles aan om senioren als grootste kiezersgroep voor zich te winnen.

KBO-PCOB doet een flinke duit in de zak onder het mom ‘de slag om de ouderen’. KBO-PCOB rekent partijen en hun lijsttrekkers af op hun ideeën, beloften én inzet na de verkiezingen. En uiteraard hebben we eigen ideeën en activiteiten.

Namens KBO-PCOB interviewde Wouke van Scherrenburg acht lijsttrekkers. Hoe seniorvriendelijk zijn zij nu echt? Oordeelt u zelf na het lezen van de interviews. Lees onze interviews

KBO-PCOB heeft een eigen visie op politiek en samenleving, volgend uit wat onze leden drijft en wat ze belangrijk vinden. Wij maken ons sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. Komende verkiezingen staat er nogal wat op het spel. Hoe gaat het met onze veiligheid, zorg en koopkracht? Mag het gaan over omzien naar elkaar, over hoe we met elkaar willen leven in een snel veranderende maatschappij met groeiende tegenstellingen? KBO-PCOB mengt zich in het debat, namens ruim een kwart miljoen leden.

KBO-PCOB is actief rond de thema’s zorg, koopkracht, veiligheid, zingeving en digitalisering. We organiseren eigen activiteiten tijdens deze verkiezingsperiode en nemen als KBO-PCOB deel aan evenementen van anderen