Bezoek Dichterbij De Hoove

Op uitnodiging heeft het bestuur van KBO Beringe onlangs een bezoek gebracht aan Dichterbij De Hoove in Beringe. Dichterbij is een Nederlandse stichting die hulp- en dienstverlening biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie vindt haar oorsprong in Stichting Maria Roepaan en de Sint Augustinusstichting. Dichterbij streeft net als alle instellingen voor verstandelijk beperkten naar een samenleving waarin kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking een volwaardige plaats hebben.

Op de locatie in Beringe gaan ze voor een zo normaal mogelijk leven voor de bewoners. Deze hebben een eigen appartement, dat ze zelf hebben mogen inrichten. We werden ontvangen, met een kop koffie, door Anouk die ons samen met één van de bewoners heeft rondgeleid.

We kregen te horen hoe de bewoners er leven en te zien hoe hun appartementen zijn ingericht. Na de bezichtiging werd er een  heerlijke kop soep verorberd gemaakt en gekookt door een van de bewoners. Dank aan Anouk voor de rondleiding en de mooie verhalen en uitleg. Meer informatie op de website van Dichterbij.