Bericht uit de “Rechtgazet”

Onderstaand bericht komt van de Facebookpagina van “Rechtgazet” Onder de Linden.

Grote onrust op basisschool Onder de Linden in Beringe.

In de regionale pers is een eenzijdig verhaal gepubliceerd over de oorzaken van de onrust op basisschool Onder de Linden. Het betreft vooral de gekleurde versie van de werkgever die doorspekt is met onjuistheden. We willen graag de andere kant toelichten.

Na een “opstand” van een groot deel van het team tegen de manier van leiding geven van de interim-directeur, heeft het team deze vertrouwensbreuk aan de voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Prisma voorgelegd. Helaas vonden zij daar geen gehoor.

In dit kader werden ingrijpende maatregelen aangekondigd en zijn er mondige leerkrachten de dupe van geworden. Vanaf april is al duidelijk geworden dat een aantal leerkrachten moest vertrekken. Hierbij is door de werkgever, de leerkracht van groep 7 als informeel leider van de opstand aangemerkt. Hij kreeg te horen dat hij voor dit gedrag zal worden aangepakt.

Enkele andere leerkrachten zouden minder goed functioneren, terwijl ze tot de komst van de interim-directeur naar volle tevredenheid hebben gefunctioneerd. Het uiteindelijk resultaat van deze bedenkelijke operatie is dat de huidige directeur op een zijspoor is gezet, drie leerkrachten zijn/worden ontslagen en twee leerkrachten naar een andere school worden verplaatst.

Naar verontrustende signalen van de kinderen en de ouders werd totaal niet geluisterd.

De ziektemelding van de genoemde leraar van de leerkracht van groep 7 heeft niets te maken met de veronderstelling dat hij zich niet kan verenigen met de nieuwe visie en het nieuwe beleid voor onze school. Ook de mededeling dat hij zelf gekozen heeft voor een beëindiging van het dienstverband is niet correct. Hij wil graag les blijven geven op de basisschool in Beringe maar dat wordt hem onmogelijk gemaakt.

Ook wij als ouders zijn helemaal voor de vernieuwingen en juichen dit juist toe!

Wij zijn wel van mening dat er kritisch gekeken moet worden naar maatwerk en de snelheid waarmee dit beleid wordt geïntroduceerd. In groep 7 en 8 zijn in het afgelopen schooljaar al veelbelovende try-outs geweest. Hierbij heeft de leerkracht van groep 7 een belangrijke rol gespeeld.

De ziekmelding van deze leraar had alles te maken met een arbeidsconflict en verstoorde verhouding met de interim directeur en voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Prisma.

Ondanks alles was de desbetreffend leerkracht van groep 7 bereid om op een goede manier de leerlingen naar het einde van het schooljaar te leiden. Wij zijn van oordeel dat de kinderen en de leerkrachten dit verdienen en niet de dupe van deze kwestie mogen worden.

De interim-directeur heeft gemeend een formele berisping te moeten geven aan de desbetreffende leraar met dreiging tot verdere sancties. Met ziekmelding van de leraar tot gevolg.

Inmiddels is deze ten onrechte verstrekte berisping ingetrokken waarna de leerkracht zich heeft beter gemeld met de intentie weer voor de klas te verschijnen.

Helaas kreeg hij hiervoor geen toestemming van voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Prisma.