Meer bewegen voor ouderen

Blijf in beweging, zo goed als het kan

Professor Erik Scherder
zegt het: ‘Je lijf moet bewegen, dus daag je hersens uit, liefst in combinatie. Als je bijvoorbeeld een ommetje van tien minuten aankunt, daag jezelf dan uit om er een kwartiertje van te maken. Hersenonderzoek wijst uit dat ook oudere mensen, die nieuwe taken oppakken, mentaal fitter zijn en een beter geheugen houden. Om gezond en fit te blijven, hebben we juist een verrijkte omgeving nodig: beweging, taken en ontmoetingen met anderen. Dat is van absoluut belang,’

U zult hem misschien weleens op tv hebben gezien. Wat sluit het onderdeel ‘Bewegen voor ouderen’ hier goed op aan. Dankzij KBO-Beringe kunnen elke vrijdag onder deskundige leiding ouderen hiervan in de Wieksjlaag gebruik maken. Reeds jarenlang is een groep ouderen een uurtje bezig met gezond bewegen. Ieder kan dit op eigen tempo en inspanning doen. De leeftijd doet er niet toe. Voldaan en met lossere spieren keren zij weer huiswaarts.

Oproep: …… We zijn naarstig op zoek naar nieuwe deelnemers. Onze groep is te klein in aantal. Om ‘Bewegen voor ouderen’ in stand te houden is dringend uitbreiding nodig. Het zou een gemis zijn, mocht dit uit ons dorp wegvallen. Vandaar dat we deze oproep plaatsen.

Kom vrijblijvend op een vrijdagmorgen tussen 10.15 uur en 11.15 uur kijken en zelf meedoen mag ook. Tja, de tijd van goede voornemens komt eraan. Misschien een idee voor u? Altijd welkom.