Bel de Digibellijn

In mei dit jaar is KBO-PCOB, met inzet van de Tabletcoaches, begonnen met een telefonische hulplijn bij vragen over bijvoorbeeld WhatsApp en beeldbellen. Omdat veel senioren het advies van het RIVM om thuis te blijven hebben opgevolgd en activiteiten zijn afgelast, zijn steeds vaker digitale alternatieven gebruikt.

Veel meer dan ooit werden boodschappen digitaal besteld en ook beeldbellen met collega’s, kinderen en kleinkinderen nam toe. Maar niet iedereen is daar zo handig in. Tabletcoaches van KBO-PCOB ondersteunen al enige jaren op locatie de groep senioren die de digitale weg willen bewandelen.

De laatste maanden beantwoorden zij telefonisch, niet alleen vragen over welke computer of tablet het handigst is, maar ook vragen van senioren over internetfraude, WhatsApps fraude en geven zij tips waar u op moet letten om dat te voorkomen. Bel de Digibellijn en stel uw vraag aan een tabletcoach.

De KBO-PCOB Digibellijn is te bereiken op elke maandagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur op het telefoonnummer 030 3400 660.